12 de juliol del 2009

El paisatge favorit ....

Cap de setmana d'actuació gairebé de tràmit a Esparreguera . Allà ens hi apleguem un dissabte a la tarda 3 formacions que gasten el mateix o gairebé el mateix color de camisa . Sitges, Lleida i els amfitrions , els Castellers d'Esparreguera que celebraven el seu 15è aniversari . Esparreguera és una ciutat que fins fa ben poquet desconeixia físicament , i que també visitava per primera vegada com a casteller . Una plaça de dimensions reduïdes i no gaire vistosa per a fer castells . El resultat de l'actuació per part nostra va estar per sota de les expectatives donades les baixes de castellers tant de tronc i de pinya , destacats components que van impedir castells superiors . Tot i així ha servit per completar la cinquena torre de 7 de la temporada , com a un dels punts positius . Per segona setmana consecutiva , comptant en el pis de terços i quarts amb castellers que no son habituals en aquest castell concret . S'ha de comptar amb l'enhorabona d'una estrena a baixos , que s'apunta la primera torre de set . 5 de 7 i 4 de 7 amb l'agulla i cap a casa .


Un cap de setmana verd, verd .

A distància segueixo les victòries verdes , continuen fent veure que aquests castells semblin fàcils. Ahir a Altafulla , destacant el segon 3 de 9 amb folre verd , va ser una prèvia excepcional del que avui ha donat forma a la millor actuació del que portem de temporada : A Torredembarra la festa ha seguit amb el 3 de 9 i 4 de 9 folrats , completant també el 4 de 8 amb l'agulla i rematar-ho per primera vegada aquesta temporada amb el pilar de 7 .
A aquestes alçades de temporada és fàcil deduir que els verds estan molt millor que un any enrere . Tot i que les seves millors construccions s'han destapat - amb bona lògica - més tard de l'habitual . Algú tornava a vaticinar un decliu notori dels vilafranquins , però pel que s'està veient , continuen amb la marxa habitual de les darreres campanyes . Cinquena i a fondo . El més important del cas , és que a més han posat fi a certs dubtes o "preocupacions" d'un bon grapat d'aficionats als castells . Escoltant comentaris que apuntaven cap a la pèrdua d' hegemonia un cop el membre pilaner vilafranquí més mediàtic faltés a plaça . Dissipat qualsevol dubte , i gràcies a un bon treball de fons , s' ha demostrat que continuen dominant estructures de pilars . Amb els resultats a la mà , pel que s'ha vist des de principis de juny fins avui , a Cal Figarot pot haver-hi pilars per anys , amb o sense el millor pilaner que s'ha vist mai a plaça . S'ha començat molt bé el camí i hauran de continuar treballant i molt , per acabar d'agafar la drecera . Aviat la gent començarà a demanar pilars de 8 i 4 de 9 amb l'agulla , i han d'estar més preparats que mai per no decebre . De moment , s' ha col.locat la primera pedra a Torredembarra , descarregant amb solemnitat aquest pilar de 7 folrat . Amb diades com aquestes , i certs estats d'ànims , vénen ganes d'enviar un missatge i votar per un altre indret com el paisatge favorit de Catalunya .




3 comentaris:

Anònim ha dit...

i que esperaveu?...el verd és més que un color...i la feina ben feta no té fronteres...deien ...

Anònim ha dit...

I aquest paisatge favorit és...Mataró?

Frikilandi ha dit...

Mata...què? no facis riure..