8 d’abril del 2009

Una placa amb errada ortogràfica....


(TEXT CORREGIT, PER LA LLENGUADDICTA )


A banda de l'estrepitosa errada ortogràfica (Oriol, merci per fer-m'ho saber , ja me n'havia adonat quan he vist la foto a "La Mañana") fa referència a més, a l'any del 800 aniversari del naixement de Jaume I , que dius, què té a veure amb la torre de 8 ? No és per buscar els 3 peus al gat, però ja que fan una placa , no la podien haver revisat bé? I d'altra banda, no és un pèl confosa? Dic jo, que pot despistar la informació. Quan han descarregat la torre de 8 ? L'any del 800 aniversari del naixement del Rei? I he de saber de memòria cada any que passa i que fa que ha nascut? I quan han col·locat la placa? El 28 de sePtembre de 2008?
Crec que el més lògic seria que la transcripció més o menys, fos la següent: En aquesta plaça, el 28 de setembre de 2008, els Castellers de Lleida assoliren per primera vegada el 2 de 8 amb folre (o en el seu defecte, Torre de 8 amb folre, que és com anomenem aquí al 2) en la diada de Sant Miquel. Lleida, 4 d'abril de 2009.
No demano pas que la canvïn, i s'ha d'estar agraït que ens la posin , però sobta un pèl com fan les coses. O així ho veig jo.

7 comentaris:

Casteller ha dit...

Josep, en el teu article hi trobo fins a vuit errades ortogràfiques. Trobo horrorós que una placa en tingui una,... però què fàcil és veure la molla de pa a l'ull aliè i què invisible es fa la biga en el propi...

Frikilandi ha dit...

Ei samuel,

8 faltes només? vaig millorant...! jejeje. Jo no sóc la Paería, ni això és cap pàgina literària. Es el meu blog i aqui escric com vull. Tu has entés l'anunciat, oi? Et convido a que un dia ens passegem per Lleida amb un "tippex" i corregim totes les faltes d'ortrografía que he vist en molts noms de carrer. Per exemple:
C/Penedés , C/Uniò ....segueixo?
Cuida't!

Kaiser ha dit...

Josep tens raó, és el teu bloc i escrius EL QUE VOLS i COM VOLS.

I això no treu que aquest article sigui, com a mínim, una contradicció en ell mateix. Si jo sóc dolent jugant a futbol, no criticaré als companys quan el meu equip perdi.

Salut!

Frikilandi ha dit...

Pels comentaris que tu també fas, Kaiser, em sobta que a més de criticar-me , no opineu res al respecte. No n'esteu obligats, però en canvi, si que toqueu els nassos amb el tema de les meves sensibles faltes d'ortografía. A partir d'ara, passaré el corrector abans de publicar , serà un bon exercici per no cometre'n més. Mentre escrivia el post, jo mateix anava pensant: " Viam quantes en faig jo amb aquestes 4 ratlles..." I el que està clar, és que a mi s'em pot perdonar , no a una gent que té al seu servei persones que es dediquen a això , que per algo cobren . No cal tampoc filar tan prim en un espai propi i de tan poc interés. Vinga, ens veiem , seguiu encomanant el català i gràcies per les observacions.

Oriol ha dit...

A veure Josep,estic amb tu amb el que dius..malgrat les teves errades (i més en un escrit com aquest) no es pot passar per alt i restar-li importància el fet que una placa amb la qual La Paeria recorda un fet històric casteller tingui una errada. El que passa es que suposo que després del suport que va donar en Siurana a la Colla, hi ha una certa recança a realitzar qualsevol tipus de crítica sobre les seves gestions vers els Castellers. No confonguem naps amb cols, és plenament legítim donar un toc d'alerta per a què en un futur les possibles noves plaques (la del pd7f? o la del nou local) no presentin cap errada. Pel que fa a la frase commemorativa,bé no m'ha sorprès tenint en compte el coneixement casteller existent. Doncs res, seguirem esperant asseguts a què es posin les piles mentre any rera any la plaça va adquirint més i més bagatge a molta més velocitat.

Salut i bons castells

Oriol ha dit...

Jo sobretot he trobat a faltar una frase que emmarqui el fet com a quelcom més destacable per a la Colla, perfectament compatible amb el fet històric del rei Jaume I

Per exemple: En la diada castellera de Sant Miquel els Castellers de Lleida van assolir per primer cop en la seua història la torre de vuit amb folre.

Salut!

Kaiser ha dit...

Me n'alegro que aquests comentaris hagin servit per millorar el català d'aquest raconet d'internet, així com espero que el teu article faci caure la cara de vergonya a qui fa faltes a la Paeria.

Això de "no és una pàgina literària" o "jo no sóc filòleg" ho he sentit 1000 vegades, i segurament és el que pensava el ti@ de l'ajuntament que va escriure aquelles barbaritats. I no, no és excusa, en cap cas. Si no ens preocupem nosaltres del català, qui ho farà?