5 d’abril del 2009

Primera torre de 7 de la temporada que aixeca una colla


Retrobament amb la Paería i començant amb bon peu. Com gairebé sempre, la primera setmana d'abril serveix per celebrar l'aniversari de la colla. Per primera vegada en dissabte a la vesprada, amb força públic i dos colles veteranes: Xiquets de Reus i Xicots de Vilafranca.
I per tercera vegada consecutiva, idèntica actuació. 4 de 7 amb l'agulla, torre de 7, i 5 de 7. No es pot demanar més .
Anem a puntualitzar i apuntar aquelles dades que ajuden a llegir a mode d'introducció l'estat de la colla. Poca cosa a apuntar al 4 de 7 amb l'agulla i 5 de 7 , construccions que no haurien de donar cap problema a la colla . En canvi, pel que fa a la torre de 7, presentava la mateixa aliniació que tants èxits va donar a la passada temporada. Segons, terços i quarts, els mateixos . S' ha de destacar les novetats que presentava per dalt, una menuda aixecadora que s'estrenava en aquesta estructura, si bé ja havia fet un o un parell d'intents desmontats de 3 de 8. Apunta bé . I d'anxaneta s'hi estrenà també en la torre de 7 la Raluca com anxaneta. La Ralu per qui no la coneix, és l'anxaneta dels pilars de 6 i de 7 amb folre, i l'aixecadora dels castells de 8 de les darreres temporades. Els 3 castells aixecats ahir, no van portar de corcoll a la colla, si bé és lògic que el 5 de 7 continua bellugant un pelet , i més quan aquest serveix per ser gairebé sempre el "castell-banc de proves" de la colla. Crec que també s'hi va estrenar canalla. Com va tocar parar-los a baixos , no vaig tenir oportunitat de gaudir de tota la feina que fan a nivell de troncs , ni observar canvis o estrenes, i es que ara mateix, tampoc puc assistir als assajos. Ja veurem més endavant.
Per apuntar també, que és la primera torre de 7 que aixeca una colla aquesta temporada i que entre l'exitós fruit recollit amb les 4 torres de 8 amb folre en l'últim tram de l'any i la parada hivernal, s'ha de remontar fins al 18 d'octubre per trobar el darrer intent d'aquest castell , completat al local dels Xiquets de Tarragona en la seva diada.

Què més?





Doncs dir que a la Paería abans de començar l'actuació i amb cert retard , l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros i el flamant presi bordeus, l' Òscar Pàmpols, van descobrir una nova placa . Aquesta placa, recorda la primera torre de 8 amb folre de la colla, aconseguida el 28 de setembre del 2008 . Ara però està situada a l'altra porxada , i és del mateix estil que les col-locades per l'assoliment del 4d8 i pd6 ,els primers completats en pròpia plaça. Qui sap , potser aquest és l'emplaçament que la casa gran lleidatana ha reservat pels castells folrats , esperant que s'hi sumin plaques pel....pilar de 7 descarregat? i per què no un castell de 9? ja veurem.

Colles convidades
Sota el lema "Projecte 9" els Xicots de Vilafranca veníen ambició. Si més no, sonava un hipotètic castell de 8 només encetar la temporada, que ho feien ahir. Després dels resultats, podríem anomenar la seva arrancada com a "projecte conservador". Van sortir de plaça amb 3 i 4 de 7 i la torre de 6. No s'en van ensortir amb el 5 de 7, que va quedar com a intent desmontat . Un cinc molt ben clavat i amb bona pinta , però només van dibuixar la primera de les 2 aletes per manca de convicció de l'acotxadora, molt petita. De totes maneres, l'estrena del Manel Cantón com a cap de colla vermell ha sigut bona en un sentit, bona execució dels seus castells, inclós el 5 desmontat , però com sempre, estan molt mancats de castellers.
Com els Xiquets de Reus, l'altre colla convidada. Potser per ser de les primeres de la temporada, fer un bon desplaçament i en dissabte a la tarda, no van arrossegar gaires camises . Amb l'ajuda de les altres colles, van poder completar un suat 4 de 7 amb l'agulla, un lent 5 de 7 i un 3 de 7 seré.

Més castells a Paería el 10 de maig, Sant Anastasi, patró de la colla. A les pinyes d'ahir molta gent ja estava demanant castells de 8....

4 comentaris:

aixquepatirem! ha dit...

Efectivament, al 5 de 7 es va estrenar un dos, que si bé ja fa temps que es amb nosaltres, mai havia passat d'algun pilar de quatre a plaça. Així doncs, el dissabte va fer la seva estrena pel que fa a castells!

Anònim ha dit...

Aquest dos havia fet a dosos una torre de sis a Balàfia!

Oriol ha dit...

Llàstima que la placa tingui una errada ortogràfica: hi apareix "septembre" enlloc de setembre.

aixquepatirem! ha dit...

Ep!
Gràcies Anònim!

Efectivament, va fer de dosos en una torre de sis a Balàfia, que va ser el quart castell de l'actuació, i que aquí:
http://www.castellersdelleida.cat/cpg146/albums/2008b/20080824_160_2d6_Lleida_Balafia.JPG

en queda testimoni gràfic.

Rectifico doncs, i dic que es la seva estrena pel que fa als castells de set pisos! ;-)