31 de gener del 2011

Torre de 8 amb folre a les decenals

Llàstima que l'organització no hagi funcionat correctament , el cercavila s'ha fet etern i molt avorrit , i sobretot  passant fred per aquells carrers del centre vallenc sense gaire llum del sol .  I quan precissament l'organització  ha vist la llum , han fet passar de quatre en quatre a les colles perque plantessin el seu pilar . Perfecte , perque potser encara hi seríem ...
Està clar que la tasca de gestionar milers de castellers pels carrers d'una ciutat que només celebra aquestes festes cada 10 anys ha de ser extremadament complicada , esperem que en la propera edició no només prenguin nota  en aquest sentit , sino que a més , es replantegin l'escenari de l'actuació conjunta , molt pobre visualment per l'espectador , que és per a ells els castells que hi fem .

Clar , les llargues esperes ( de 10 del matí fins a les 13,15h fins a fer entrada a la plaça del blat ) donen per fer una actuació convencional tirant a llarg . Han estat 3 hores llargues d'un suplici , on s'et colava una barreja de molèstia física ; als ossos i als timpans . Pel fred i per la jam session grallera que hem hagut de suportar , no hi comtava . Un cop acostumat acústicament , esperava amb delit la "polca d'ours" . Com més aviat  arribés el moment , més aviat matavem el tema .
Pd5 Castellers de Vilafranca . 


Per fi ha arribat el moment efímer de plantar el pilar al Blat . Pilar de 5 i cap a la Font de la Manxa . Lloc emblemàtic que presideix el monument immens als Castells . Massa atapeït de tarimes , el públic patint l'entrada dels Castellers , amb les colles repartides pels voltants i extremitats de la plaça . Una llàstima perque visualment ha perdut molt a diferència de les decennals del 2001 . Els castells perduts a la vista de molta gent crec que ho ha deslluït . 
Si al 1991 i al 2001 s'havien fixat el límit de Torre de 7 i 3de8 respectivament a l'actuació conjunta , enguany l'organització havia especificat castells de 8 . S' ampliava el nivell casteller i per tant , els Castellers de Vilafranca es plantejaven com a objectiu aprofitar l'ocasió per deixar-hi un bon registre , el millor a l'abast . Així per primera vegada s'ha intentat un castell amb folre , la torre de 8 . 

Torre de 8f . Foto CdV 

Pels comentaris , ha sigut una bona torre , tot i que es veu que ha molestat a alguns ignorants que encara es pensen que el llindar del límit estava en el castell de 3 de 8 . Per la seva tranquilitat poden consultar als responsables de les seves colles que de ben segur ténen el coneixement de les normes . Alguns ja fan el ridícul 2.0 , mireu lapinya.cat , no han trigat a difamar.  

Bé pels Minyons de Terrassa i Jove de Tarragona plantant els 3 de 8 , d'altres colles que han destacat com el 5 de 7 de Gràcia i una llàstima de les colles locals que s'han quedat sense el castell de 3 de 8 malgrat tornar-hi en repetició , desmontant-lo en 2 ocasions...

I molt bé els nois de la Colla Vella que ens acompanyaven de voluntaris a la cercavila . perfecte el dinar que ens han servit abans de tornar cap a Vilafranca . Les mandonguilles això si ,  massa toves pel meu gust , com l'organització ...Adéu Candela , hi tornem al 2021 !