25 de novembre del 2010

Sergi de los Rios , políticament incorrecte

Que als verds ve gent originària  d'altres colles , és una realitat  com també ho és  que passi a la resta de colles  , siguin pels motius que siguin els moviments de camises es una cosa normal.  Acusar de pendre canalla i gent del tronc d'altres , segueix sent però el gran tòpic . I vet aquí que ara qui se'l creu és un polític , Sergi de Los Ríos, cap de llista de Tarragona per ERC,   que respon amb mala llet a una entrevista en clau personal al voltant de les properes eleccions al Parlament de Catalunya .

Al Diari de Tarragona d'avui , el periodista li pregunta pels Castellers de Vilafranca  " Los Castellers de Vilafranca parecen invencibles. ¿Cual és su secreto?" -Per començar , si conegués la realitat de la Colla hauria d'haver respost que de secrets no n'hi ha gaires- 
( hauríem d'esbrinar si ell mateix coneix la realitat de la seva pròpia Colla tarragonina i quant de temps li dedica fisicament ) Sergi de Los Ríos   té la resposta més equivocada i contundentment rabiosa ; " Han tenido la política de ir a coger los mejores castellers de Catalunya. Han captado incluso a la "canalla" de otras collas. Y eso les ha reportado algún problema . Son como la selección Catalana de los castells . És su modelo. A mi no me gusta crecer así ". Més que una resposta com a polític i casteller , s'acosta més aviat a un usuari anònim de lapinya.cat , abocant unes acusacions basades en  el boca a boca  sentides d' oïda i extreta dels tòpics . Els mateixos que li donareu la raó , mireu al vostre voltant i trobareu  o coneixereu casos de gent que també ha canviat de colla per anar a la vostra . Jo mateix ho he fet en el seu dia . Segur però , que en el cas dels verds teniu excuses . 

El Sergi de los Rios és políticament incorrecte i a  banda de mentir , pot ferir a la majoria d'una colla que està formada per un ampli sector de la colla , castellera dels verds des del primer dia , de Vilafranca o  comarca , o sigui d'on sigui , hagi format part o no d'una altre formació . El secret  és de tota aquesta gent i del seu treball .
Si aquest noi pertany a la "Gent Valenta" , lo més lògic és rectificar . Per injuriós!


Fent clic damunt la fotografia la veureu ampliada







10 comentaris:

Joan Mestres ha dit...

Molt ben dit!

Una cosa és difamar sota nik en un fòrum, que ja és trist però forma part del "joc", i l'altre és fer-ho des d'una fienstra pública.

Desprès diuen dels del GAV. Tela...

Anònim ha dit...

que voleu que digui un tarragoní sobre els CV? despres us queixeu quan dic que tarragona com a plaça de la font i els seus castellers no es mereixen un GM dels verds!!!

Frikilandi ha dit...

home anònim, no sé si és bo relacionar-ho , no crec que sigui just.

Anònim ha dit...

ha dit alguna cosa que no sigui certa? ... NV, CVXV, etc...

anna ha dit...

pura enveja!!!

Èric Esclasans ha dit...

Incomprensible venint d'un polític. Només s'entén en clau estrictament electoralista per rascar uns quants vots. Es trist que hagin de recórrer a un discurs populista i a més barrejant-hi als Castells.
M'agradaria que la meva crítica s'interpreti més enllà del fet d'involucrar el Castellers de Vilafranca en la campanya, sinó de la manera com es fan aquests comentaris, a la lleugera i sense cap mena de rigor. Rigor? no creieu que l'hauriem d'exigir a la nostre classe política?

Anònim ha dit...

Si tant us pica es que alguna cosa de certa hi ha, no?
De fet, tot el món casteller ho sap que això es cert, i el més trist de tot es que la premsa "teoricament" entesa no diu ni un sola paraula respecte el tema!

Anònim ha dit...

a la pinya.cat també està passant, i ja va passar fa uns anys quan feien tripletes i teneien molta gent, aquests de la Jove de Tarragona són uns creguts i van de sobrats, ja tornaran a caure ja

Anònim ha dit...

Bon amic Frikilandi. M'he permes linkar el teu article al meu Feisbuc. M'han semblat molt injustes les paraules del Sergi de los Ríos. Aquestes coses pasen a Tarragone quan alguns es creuen el que no son.
El meu comentari al Feisbuc ha sigut:

"En Sergi de los Ríos és: polític d'ERC (tinent d'alcalde de Tgna), casteller de la colla Jove Xiquets de Tarragona, i ara també, despres de llegir aixó que comparteix el bon amic "blogaire" FrikilandiVerdusco (conegut blog-casteller pro Castellers de Vilafranca) del TBO de Tarragona, sembla ser que s'erigeix en jutje de les formes de fer dels CdeV.
Sergi, tu encara no saps el que es guanyar. Els Verds, SÍ."

Una abraçada.

Javier Ferrándiz Larramona
Casteller dels Xiquets de Tarragona
y simpatitzant dels Castellers de Vilafranca.

Anònim ha dit...

Que no és cert? Pregunteu-ho als Xics de Granollers o als de l'Arboç on és la seva canalla o als de Figueres, a qui els verds tenien l'ull posat a una enxaneta molt bona. Perquè... com és que els verds no han anat a l'arboç enguany? La gent no és imbècil i ho sap de sobres.

Verds, sigueu una mica hornats i humils per una vegada a la vida i no sigueu tan hipòcrites.

Però entenc que reconèixer això després de fer grans castells no és fàcil. De castells bons en feu, això és evident, ara, qui fa grans i magnífics castells ha de ser un senyor, i en certs aspectes no ho sou gens.