27 de juny del 2010

Lleida conquesta Tarragona !!

Lleida avui ha sigut gran . Gran entre Xiquets ,els  del Serrallo i Tarragona , en una petita plaça del barri serrallenc , ben aprop del mar , els de Secà han deixat petjada . I s' ho han guanyat . Confirmen la bona arrancada d'aquesta temporada , des del primer castell plantat enguany , la torre de 7, passant pel castell de 8 al maig , el mes matiner dels seus 15 anys . Una progressió que arrosseguen des de fa 4 temporades consecutives , constatant-se com una de les millors colles de 8 . Enguany però els registres s'estàn superant amb escreix , arribant al darrer cap de setmana de juny comptant amb 5 castells de 8 , quan precissament en aquesta data tot just acostumaven a fer-ne el primer , si ens remuntem al 2007, 2008 i 2009 , tots a Reus .

Actuar fora de la capital del Segrià els senta bé , i a Tarragona gairebé com a casa . Al Serrallo han obert l'actuació amb el tercer 4 de 8 de la temporada , amb seguretat i convicció , ja li tenen presa la mida . En segona ronda però han hagut de lluitar més en el primer 3 de 8 de l' any , que fins a la carregada s'ha defensat prou bé , i la feinada ha arribat amb el descens de la canalla , però sense perdre mides ni posicions . Excel·lent treball ! Fins ara aquest castell era el millor que ha vist la ciutat de Tarragona aquesta temporada , i precissament els lleidatans han pujat el nivell , amb el tímid anunci de la Torre de 8 amb folre . La feina resolta i sobretot amb el descans d'haver completat el 3de8 que al Vendrell havien desmontat en 2 ocasions , s'han atrevit  a portar el primer folre de l'any i  el primer que veu Tarragona.

 En el moment que s'ha anunciat el castell , m'han vingut molts records , i números. Ni més ni menys  estavem davant del 13è intent d'aquest castell pels lleidatans . Avui ni el supersticiós 13 ha aconseguit desfer la torre que va costar cara a la part final del 2009 .  Intents a Vilafranca sense carregar-la , i a Mataró només es dibuixava l'aleta , per única vegada tan sols es carregava . La d'avui és la 7a completada ( cal sumar-li doncs la carregada a la diada de Capgrossos, 1 intent i 4 intents desmontats) . Atenció per que d'aquestes 8 torres , només 3 les han fet a casa ! Molt bones xifres , ara cal seguir sumant .
fotos d' Aureli Teixidor

Primera torre de 8 de l'any

Els bordeus acostumen a arrossegar força components a plaça , si bé avui no ha estat dels dies amb més presència de camises, han comtat amb l'ajuda de les colles locals per mantindre un bon peu i pujar-la amb garanties . Pel que fa a l'intent , m' ha sorprés la serenitat  i l'evolució de la pujada . Ben tranquila, pujant amb bon ritme , sense patir-ne en cap moment . A la baixada, la mateixa història . Gairebé una calca de la primera aconseguida per Sant Miquel del 2008 . Una torre perfecte i sense treballar-la fins al límit ( ja era hora!!! ) i evidentment , celebradíssima al rotllo lleidatà . Pilars a banda , ja han assolit el nivell dels 3 darrers anys , en la quarta actuació sèria de la temporada . Un motiu suficientment obvi com per  lluïr l' Orgull Bordeus . El que per exemple he viscut a nivell personal , ha estat emocionantíssim seguir especialment la torre de 8 des de fora ! Una felicitació a tota la colla dels Castellers de Lleida , i un missatge d'encoratgement per seguir treballant a aquest nivell , i a millorar-lo , si cal !