19 d’octubre del 2009

L'octubre ens somriu . Tripleta 2009 amb pilar de 6 .

post dedicat al Xavier Santacana , quart de gairebé tots els castells de 8 de la colla , i al Fèlix Miret. 


Menys , molts menys nervis que en altres jornades . Una nit anterior dormint inusualment més de 9 hores , plàcidament i  sense pensar ni en un moment en l'actuació que en unes hores haviem d'enllestir a Sants . Bé , menteixo  . Vaig pensar-hi bastant però  únicament amb el castell que haviem d'obrir l'actuació , el 4 de 8 .

 Si  l'haviem completat 7 cops enguany , per lògica tindriem el 8è . I mambo. Així va ser. Carro gros descarregat a Bonet i Moixí . No podia passar com a Lleida , a Sant Miquel , on l'excés de confiança no ens va permetre salvar el mateix  castell que a més , ens va atapeïr de nervis i malastrugança  en plena plaça Paería  . A Sants , amb els astres i amb els Sants a favor ,  tot va anar de cara , i en segona ronda , després de completar el 4 de 8 "per obligació" arribava el moment esperat pels Castellers de Lleida , la nostra primera aleta de la torre de 8 amb folre aquest 2009. Els 2 intents desmontats a Sant Miquel per a res tenia a veure amb la realitat . Som la colla que ha descarregat més torres de 7 enguany i a l'assaig hi vem col·locar tot el castell sencer fins a dossos. L' execució d'aquesta torre té un guió quasi calcat a les torres de 8 de la temporada passada. Puja perfecte , i baixa cagant llets i amb més perill que un llibre de castells a les meves mans . Però al cap i a la fi , descarregada . Fa impressió l' òptica que tinc d'aquest castell i del que no s'em borrarà mai de la ment  . Desde baixos , compartint pis amb el Marc Vila , l' unic que pots veure son tot de cames i genolls que avisen que en un moment o altre els del folre es plegaran . Ells i els del tronc han lluitat fins al final com a campions , i els de pinya han suat com a bèsties donant-ho tot . Si alguna d'aquestes torres de 8 ( de les 5 que ja portem ) em semblava que tindria un infortuni final , sens dubte que era aquesta d'ahir . Pressió fora , que important era la d'ahir !
Per acabar , novament descarregant el 3 de 8 , el 3er d'enguany i el primer en 4 mesos . Per fi es veu més claror a una temporada sembrada de dubtes des de la tornada de les vacances, a principis d'un mes que ni vull anomenar. Em vé al cap quan escribia que s'acabés el ditxós mes que ens ha amargat l'existència i presagiava un octubre milloret .
Quedi clar que no està tot resolt ni fet , i s'ha de tocar de peus a terra , s'ha de continuar treballant en tots 3 castells , tant en els temps de cada construcció ; canalla més fina i ràpida a la pujada , més pausada i tranquil·la en la sortida .
Només queda parlar del pilar de 6 . Aquest espadat presentat al mes d'octubre ,  per fi s'ha descarregat . També temptat  en el ditxós mes anterior , on haviem tingut un intent  i un de carregat . Ahir el  clavàvem , sobretot a partir de l'aleta de l'anxaneta i es va descarregar amb solvència entre l'alegría de tot el rotllo bordeus . A Sants ja és el 2n cop que el completem , i va servir per rubricar la millor actuació de la temporada , i la 2a millor del nostre historial . L' Octubre si  , ens somriu .

En clau personal ,  gaudint el fet de poder repetir a baixos dels 3 castells i el pilar de 6 , que ja havia tingut oportunitat de fer-ho als Castellers de Vilafranca. El pilar de 6 sempre em serà especial , donat que va ser la primera construcció  important que vaig parar  a baixos quan tenia 16 anys  i que 14 anys després puc dedicar simbòlicament al Fèlix Miret ,  aquell  que damunt d' un servidor va completar el 3er pilar de 6 dels Castellers de Vilafranca en l'època moderna , -que ja l'havien descarregat al 1972- ( un pilar descarregat a Salt l' 11 de novembre de 1995  , i del qual no he aconseguit mai la fotografia ).  Enhorabona Fèlix per haver estrenat el 18 d'octubre la teva paternitat !!!!

Coses de Sants 
L' altre dia celebràvem el 40 aniversari del primer 5d8 del s.XX , i des d'ahir cal felicitar als Castellers de Sants per la seva primera catedral . Molt lluitada de principi tot i no poder-se descarregar . Els Minyons de Terrassa pel perfecte 3 de 9 amb folre i una torre de 8 prometedora , colla que ens ha acompanyat en la primera torre de 8 de la temporada , així com en la primera de la nostra història aconseguida fa 1 any . En general , una diada maca ,  amb 3 colles on el castell més petit va ser el nostre 4 de 8 i la satisfacció per  l'estrena d'una nova construcció al historial dels borinots .   La recuperació d'alguns dels membres lesionats del tronc de la nostra colla , i participar-hi en diferents castells , va sumar-se als èxits assolits !

Ens queden 3 actuacions importants , a destacar la de l' 1 de novembre a Vilafranca , i acabant temporada a Mataró com l'any passat . Abans , aquest dissabte a les 18.30h a Paería per celebrar la XV temporada de la colla .

fotos de l'Aureli ( arxiu cast. de Lleida)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes Felicitas!!! Segur que en descarregareu 3 +... aquesta temporada.

Lo Margener.

sebastia ha dit...

És la meva primera temporada de casteller amb tota la meva família i renoi! això enganxa. El diumenge passat a Sants va ser com si el meu equip guanyés la lliga però.. és que nosaltres també hi jugàvem,estàvem al camp. La torre va ser com una pel.lícula de suspens,...ai,ai, ai però resolta.
Encara em dura la trempera.
Felicitats i salut Castellers!