8 de juliol del 2009

A Barberà, bé, gràcies.

No havia visitat mai la plaça de la vila de Barberà del Vallès , tot i ser una de les que des de fa molts anys , ha apostat sempre pel fet casteller . La primera referència que em vé al cap d'aquesta localitat , és la malaurada pàgina castellera que es va escriure un 3 de juliol de 1983 . 26 anys després els castellers continuen presents , com no podria ser d'una altre manera , i aquest diumenge ens hi vem atansar per compartir aquesta plaça amb Sabadell i el Poble Sec . Una tarda-vesprada on les 3 colles vem dur gairebé el millor de les possibilitats de cadascuna . Per la colla , va servir per tornar a descarregar el 4 de 8 , torre de 7 , i 5 de 7 , idèntica actuació que a Reus a finals de juny. Un 4 de 8 ràpid , més o menys com el de Reus , crec que un pèl més treballat . La torre en canvi , i amb canvis , va ser el castell que més ens va portar-nos de corcoll .

A Terrassa

Al matí , ens vem desplaçar cap a Terrassa , capital d'entre altres coses , del CavaJazz . Ves per on! Sorpressa al arribar al Raval de Montserrat , gairebé al mateix temps que la comitiva de la festa major, amb els balls populars , entre altres . Destacant com no , el capgrós del /o dedicat al Ramón Codines "el patilles" . Crec que deu ser obra d'en Jan Grau , la veritat és que és molt encertat . Així s'homenatjava en nom a de tota la ciutat als Minyons de Terrassa pel 3oè aniversari que celebren enguany . Com jo.
A l'homenatge s'hi van sumar els Castellers de Terrassa , carregant la torre de 8 amb folre després de 13 anys de fer-ne l'última . Els Minyons encara no han estrenat aquesta construcció en el que portem de temporada i aquest , és un bon homenatge , el rigor de ser la primera colla terrassenca en dibuixar-li l'aleta d'aquest castell :P
Fora conyes i ara en sèrio , la diada no va defraudar pel que fa als resultats . No criticaré l'allargada de l'eterna diada , perque en d'altres ocasions et pot tocar a tú i no és de justícia fer-ho ara . Va ser una jornada en que va deixar-nos moments per tots els gustos . L' anomenada torre de 8 carregada al segon intent ( després d'una bona nata) dels castellers locals , que li donà aquell punt de valentia extra . Crec que com jo , vem ser moltíssims els que vem arribar a plaça sense saber què es remenava en les intencions dels blau turquesa . Felicitats!
Minyons va realitzar el millor que s'ha vist enguany : 3 de 9f, 4d9f , 3d8agC , pd7f. Destacar la bona impressió d'aquest darrer pilar , la construcció amb més solidesa dels Minyons. Tot i així , l'actuació d'aquestos , suposa un increment de confiança necessari a la colla , sempre vist des de fora.
La colla convidada enguany ha sigut la Joves de Valls , també en forma , demostrant-ho en el 3 de 9 descarregat desprès de desmontar-ne un intent . Un 5 de 8 impecable i un 4 de 8 per tancar la 3a ronda . Per primer cop a més , van carregar el pilar de 6 , una sorpressa segurament per a molts . Actuació llarga , però amb bons castells .

Un plaer haver-me infiltrat dinant al grupet d'una gent collonuda com són els del Poble Sec , poca estona abans de compartir plaça com deia, a Barberà del Vallès . Dissabte toca Esparreguera , tot esperant la cita del 19 de juliol , amb els mateixos castellers del Poble Sec que celebren 10 anys de vida .

3 comentaris:

Marc Codera ha dit...

El que fa els capgrossos és el Jordi Grau, el Jan és el seu germà. Il·lustra't una mica va: http://es.geocities.com/casinetdelespardenya/historial.htm

I gràcies per les felicitacions, aviam si Lleida pot descarregar en breu aquest castell que encara no hem fet els minyons enguany xD

cIErK ha dit...

Per nosaltres també tot un plaer dinar amb tu.

Ah, ens tens que anar dient com van els assajos aquestes dues setmanes. A ver si veiem més d'un folra al carrer més casteller, :P

Agures iogures

Frikilandi ha dit...

ei markush, merci per la rectificació! i enhorabona de nou pels castells . M'agradeu més així, apretant!

cierk , viam si tot va bé diumenge i es fa realitat , lo vostre i lo nostre! sort!