7 de juny del 2009

Al voltant de l'actuació a Sants


S' han de millorar les pinyes , petició que m'agradaría que es complís . Els baixos també patim , però em posa de mala llet aquesta manca de concentració i no estar per la feina que a vegades em dona la sensació que hi ha a les pinyes . Començant pels assajos , i sobretot , a plaça .Quan el castell va malament potser és quan més ràbia fa , i has de trobar alguna excusa , no culpes . És perillós acabar-te acostumant als mals vicis , sabent d'entrada alguns tics com els que hi hà . Que et descuadrin el 4 , per exemple , només tancar-se pinyes , i a més , si ets un baix com jo , fluixet , i que t'acabes torçant i t'han de rectificar ...
Trobo que a més , el punt de pressió que es demana sistemàticament des de les agulles quan es corona un castell , és equivocat . Ahir l'exemple estava a la torre de 7 ; Pel que es copsava a baixos , estava clavada , i en el moment que es va demanar aquesta pressió , i exagerant una mica , gairebé la tomben . S'ha de treballar en silenci , i quan un segon o un baix demani pressió d'un costat o altre , aleshores apliquem-nos .
Pel que fa a l' actuació , va ser realment una llàstima no haver-se fet amb cap dels dos intents desmontats del 4 de 8 . Diria que els més matiners de la història de la colla . Reus serà l'escenari dels primers castells de 8 tal i com ho ha sigut en les dos darreres temporades , n'estic segur . Al 5 de 7 , felicitar a la canalla nova , crec que fins a 3 nens van fer els seus primers castells de 7 . Ens apuntem una molt bona torre de 7 , la segona 2 mesos després d'haver-ne fet la primera de l'any.
La setmana vinent no s'actua , però tenim molts dies per a seguir millorant l'estructura del 4 i afinar canalla , i a més , per intentar posar-hi més emfasi a aquestes pinyes .
Sento el to crític , simplement és una percepció i una cosa a corretgir als assajos i que normalment dins el misteriós submón de la pinya possiblement ens pensem que no cal apendre res més .

Sort que a vegades , la cara amable d'algunes actuacions la marquen alguns fets aliens als castells :

El debat politico-social a l'autocar . Un animat debat previ a les abstencionalistes eleccions europees va amenitzar l'arribada a terres de ponent tornant de Sants . A l'anada es va parlar de barça , i més o menys tothom es posava d'acord . Però els decibels que anava agafant l'entusiasmada xerrada política va trencar-me de ple la meva particular jornada de reflexió , sort que al despertar-me vaig trobar en l'horitzó l'il·luminada Seu Vella , es veia petita , però ens acostavem al final de l'agonía . Està clar que sempre t'assabentes de coses noves : deien que el Montilla no té el batxiller i que les gallines no fan pipi . El proper dia , m'apunto a l'autocar de la canalla , que al del Casal Rock encara em queden molts anys per pujar-hi !
La nova tendència primavera/estiu marcada per un component de la colla . Pantalons arremengats fins els genolls , i mitges esportives de color verd fins a l'alçada d'aquestos . No sé si el propòsit era una rumiada peça talismà però el nou abillament-accessori no ha dut sort .

I lluny de parlar de nosaltres i de l'actuació de Sants , des d'ahir al Vendrell , la Jove de Tarragona ja comta amb una nova estrena al pis de terços ( de canalla també ) amb la particularitat de que aquest terç és nascut a Lleida , fet que a més ho va recordant sovint igual com l'apreci que mostra a la seva ciutat .
Que aquest sigui el primer de molts noi !

Fotos d'Aureli Teixidor

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Espectacular el tio de les mitgetes verdes!!xD Algun infiltrat lagartu?xD jaja ;-)

TINTIN

Llorenç Llaberia Melción ha dit...

sht!

No us poseu amb el pobre Roger! Ho fa perquè li va bé pels bessons al fer de baix. De totes maneres, ha comentat que també té les mitjetes de color burdeus, així que esperem que la propera actuació vagi conjuntat...
I que la tècnica el tingui en compte en el moment d'elegir baixos, ja que jo crec que hagués pogut perfectament fer de baix al 5d7, i el pobre xaval va haver de tornar a Lleida sense gairebé haver-se tret les manes de les butxaques.... tot i les mitjetes :D

JOANET ha dit...

La pròxima vegada potser millor si no porta els pantalons arromangats i dissimula una mica, k la combinació burdeus-negre-vermell-blanc-verd fosforito es una mica cantona... jejeje.
Cert que el podien posar perfectament de baix, si no m'ekivoco als assaigs mai sa plegat ni res de res.

Anònim ha dit...

Home Joanet, com pots dir que mai s'ha plegat? Alguna vegada fent de baix hem hagut de desmontar la prova. Si bé que també és cert que solia queixar-se a les primeres proves que feia i que ara a anat veient que aguanta més del que es pensava.

Salut!
Tamarret

Anònim ha dit...

Eps!
Sobre la pinya pensa que no hi havia molts dels "titulars". Vull dir que això molts cops no es mira, i si et falta algu de tronc no es tira un castell (cos que tampoc m'extranya), en canvi si que es tira si et falta mitja pinya i has de posar algu nou (sense anims d'obfendre perque qui hi havia va do¡nar la talla) a fer de primer lateral en un castell de 8 o algu que amb prou feines arriba de primeres a fer de primer vent (consti que no ho dic per un servidor que ja porta 2 4d8s en aquest lloc, tot i que sempre de puntetes), i això, si que m'extranya.

Lo_fabre