21 de juny del 2009

50 + 50 + 25 a Reus

Res a veure amb Sants , si veu llegir l'entrada posterior segurament veu notar certa rabieta de com van anar els castells per la part de sota . Potser veu pensar que aquella rabieta estava escrita des de la decepció per no haver aconseguit el primer 4 de 8 de la temporada. Doncs no . El 4 de 8 el teniem a l'abast i no em preocupava , per que quan aquest castell tornés cap a Lleida, ho faria de la millor manera . 
I així ha estat , a Reus , en la mastodòntica plaça del Mercadal s'ha tornat a recuperar tal i com pertoca .
Una actuació clavada a de l'any passat , sortint de 4 de 8 , torre de 7 , i 5 de 7  però sense pilar de 6 que aleshores vem carregar . A diferència de que la torre i el 5 d'enguany asseguraría que han anat molt millor . 
I molt millor diria que ha anat el 4 de 8 ,  almenys  les sensacions que un pot sentir  com a baix ,  o  la Raluca, que s'ha estrenat d'anxaneta .  Immagineu-vos la nena mirant a terra des d'allà dalt , indicant al segon cap de colla de lo bé que pintava (crec que abans de coronar-lo) .   Avui ha sigut una diada que em disfrutat en tots els sentits , tant pel que fa als resultats , com per la manera que tots 3 s'han completat . D' aquí a que fes referència a l'actuació fustrada d'uns dies enrere a Sants. És just recalcar que a Reus ha funcionat tot a la perfecció ,  des de pinyes com des del tronc , un 10 ! Psicològicament ens calia .
Un 10 com el que es mereix l'estrena d'un component d'aquest 4 de 8 . El Llorenç , debutant com a segon d'una construcció de 8 pisos . Fa poc més d'un mes ho feia parant-lo a baixos amb el fantàstic 4 de 8 dels Arreplegats de la Zona Universitària . És el segon que està d'esquena a l'ajuntament  de Reus, i precissament en la mateixa rengla que a Sants va parar  a baixos els 2 intents desmontats del mateix castell. 21 anys , poc més d'un lustre com a casteller , el xaval promet !

Altres coses interessants a destacar d'aquesta actuació a Reus
Bon rotllo que m'ha donat actuar per 3a vegada consecutiva a Reus , estrenant per 3er any el primer castell de 8 de la temporada , i fer-ho ara sí , amb els Xiquets de Reus també estrenant castell de 8 . Han donat una bona lliçó de perseverança , descarregant-lo a la tercera temtativa , i de manera gairebé èpica . Després de 2 intents desmontats prèviament , veure'l completar així li ha donat molta més emoció . Felicitats!
Sent egoísta , m'ha agradat també que el 4 de 8 de la Jove de Tarragona , la tercera en discòrdia , hagi suat tant per completar el 4 de 8 , això li suma més valor al que em fet nosaltres ! :P 

50+50+25  Actuació per  a 3 estadístiques diferents
Abans de partir cap a Reus , i consultant la pàgina d'en Pau Oliva , on es recullen totes les estadístiques dels nostres castells , podem extreure alguna dada estadística important/friki .  
El 4 de 8 , és el castell carregat o descarregat número 50  de les nostres millors construccions ; és a dir , del 4 de 8 en amunt (4d8, 3d8, pd6, 2d8f, pd7fc) . Potser us semblarà a poc , però gairebé la major part d'aquests 50 s'han fet en les 2 darreres temporades i el que portem d'aquesta!)
La torre de 7 a més , s'ha convertit en la número 50 descarregada de la colla , estadística també inflada a partir de la temporada 2007 . Una torre consolidada i que si no recordo malament, no ens cau des de l'aplec del cargol del mateix 2007 , fa 2 anys.
La última estadística , i tot sigui dit, una mica fardona , és la dels castells de 8 parats a baixos per un servidor : un total de 25 . Del primer 3 de 8 a Reus al juny del 2007 al 4 de 8 d'aquesta mateixa edició d'avui  .


                                                  3/8 = 10
                                                  4/8 = 11
                                                  Td8f= 4
                                            Tot descarregat!
El mèrit es per una colla que no s'ha conformat amb els castells de 8 en moments puntualíssims , sino que ha crescut de manera brillant plantant-los sense por allà on ha cregut en les seves possibilitats . Avui hi havia gent de la colla que després de la torre de 7 , demanava el 3 de 8! 
L' any que vé tant de bo vagin tant bé les coses que no ens calgui  esperar a estrenar castell de 8 a Reus ( si es que repetim ) .

4 comentaris:

Unknown ha dit...

També s’estrenava en el 4 de 8, la Maria com acotxadora, que feia el seu primer castell de 8, i la Raluca s’estrenava com enxaneta en aquest castell, dons en els anteriors feia d’acotxadora

Penya pinyaire ha dit...

Encantat de tenir-vos a plaça per Sant Pere un any més! Personalment sou una colla que em cau especialment bé. De fet l'actuació que recordo amb més "carinyu" dels meus tres anys com a casteller va ser pel Sant Pere del 2007 amb vosaltres i els Xics, no només per portar la clàssica a plaça sinó que també pel gran ambient que hi vaig viure. Espero que ens hi tornem a veure l'any que ve també!

I felicitats pel vostre 4 (paradíssim) i la gran torre que teniu!

Llorenç Llaberia Melción ha dit...

Encara em faras posar roig... jeje

Gràcies per les alusions! :)

Frikilandi ha dit...

Tens rao isabel, gran debut en castells de 8 de la maria! si has vist les fotos, fa una cara de felicitat immensa la nena!

Pau , a nosaltres també ens agrada actuar a Reus, i més pel que ha significat aquestes 3 darreres temporades! a nivell personal, sempre els recordaré com els 1er 3d8 i 1er 4d8 amb la camisa de lleida!un plaer !

Llorenç.... 4d8 amb 2 camises en mes i mig, caram!! espero que en facis a grapats , si tothom posés les mateixes ganes que tu....

merci a tots