23 de maig del 2009

I després del 2de8f , què?


Ah! molt bona la pregunta !
Ja sabeu , els habitants del Fart West Casteller van/vem trencar el llindar del 3 de 8 , el passat 28 de setembre . I com que a més , no n'hi havia prou , vem culminar la temporada carregant el pilar de 7 amb folre a Mataró .
I ara? amb aquesta pregunta , " I després del 2de8f , què?" la gamma de respostes que podrien sorgir imagino que serien variades en funció de la gent , edats , preferències , gustos i models de colla de cada casteller/a que en formem part de la colla o depén del que es begui a la barra del bar després de l'assaig . Esperem però , que si féssim una enquesta , tothom coincidís en la lògica però real opinió sobre l' evolució ideal que hauría de fer la colla .

El primer pas , i això ho sap fins hi tot un acotxador , l'objectiu sería la permanència en aquest olimp casteller en que s'ha arribat . Poca broma , 4 torres de 8 amb folre en poc més de dos mesos , a més de carregar el pilar de 7 amb folre . És més , segueixo insistint que per a la gent de la colla que no s'ho imagini , fer la torre de 7 , 3 i 4 de 8 , per molt que en facis 10 a l'any , ja és l'òstia ! A partir d'aqui , el que ha arribat , ja forma part d'una altre dimensió .

Fem un col·loqui
I per aclarir-nos qualsevol possibilitat de resposta , aquest dijous 28 de maig , a partir de les 20.15 h , tenim la solució al nostre local d'assaig . Allà s'enceta la recuperada setmana cultural als Castellers de Lleida amb el col·loqui que duu per nom el que encapçala l'article. Una proposta molt interessant i protagonitzada per gent interessant , que hauria de ser gairebé cita obligada per tots els components de la nostre colla .

El moderador de la xerrada , serà en Pep Ribes , conegut periodista casteller ("Va de castells" de Ràdio i Tv de Vilafranca , i COM Ràdio) barceloní d'arrels vilafranquines , ex-cap de colla dels Castellers de Castelldefels , gran coneixedor del fet casteller i culer empedernit ( però bona persona) .
Al seu costat tindrà 4 ex-cap de colles que en el seu moment , van rellançar el nivell de la colla gràcies precissament als èxits obtinguts amb la torre de 8 amb folre , com és el cas d' Andreu Botella , que la passada temporada va portar als Castellers de Sants a convertir-se en colla de 9 . D'altra banda , doble presència tarragonina amb dos Joans , el Sala , i en Joan Ramón Ocaña , dels Xiquets i Jove de Tarragona respectivament . Ocasió perfecta per saludar un vell conegut com és l'Ocaña , i saludar d'aprop al Sala , dos noms que podríem anomenar-los com 2 dels millors caps de colla al llarg de l'antiga i històrica tradició castellera tarragonina .

Aquestes colles que vindran representades , ténen en comú un fet que a Lleida , per sort o per desgràcia no comta amb un element clau del fet casteller ; la rivalitat . Aquest aliment que condimenta la salut de moltes colles que comparteixen ciutat , ha ajudat molt al creixement recíproc , i ells ens ho explicaran .

Així que ja sabeu , si aquest dijous 28 de maig a 1/4 de 9 del vespre us vé de gust una bona xerradeta castellera , només cal que us passeu pel número 7 del carrer Lluis Besa de Lleida .
Avui dilluns : 
M'informen des de la capdecollalia que no només hi haurà "duel" tarragoní , i es que es veu que finalment, a banda del representant borinot, tindrem a l'Òscar Montserrat "TETE" , el segon cap de colla dels Castellers de Barcelona .

3 comentaris:

Oscar Montserrat "TETE" ha dit...

Doncs si, també hi seré jo. Fa temps que es va convidar a la meva colla i particularment a la cap de colla dels dos darrers anys, l'Eva Baró, però degut al seu avançat estat de gestació, ella no podia venir i finalment hi vinc jo, es va confirmar el divendres passat.
Ens veiem.

Anònim ha dit...

Doncs allí ens veurem!
Salut!

Tamarrot

Jordina Estopà Masdeu ha dit...

a mi m'agraderia vindre! però no tinc com anar i tornar....ja direu com ha anat!