15 de novembre del 2008

10 anys d'una gesta: 1er 3de10 amb folre i manilles.

10 anys 10 de la primera aleta d'un castell de 10. Si, avui es commemora el desé aniversari d'una gran efemèride : primer 3 de 10 amb folre i manilles carregat de la història dels castells. Els Castellers de Vilafranca van inventar-se una diada per aconseguir aquest castell. Recalco especialment lo de la diada inventada, sí. Però per la gran quantitat de jovent o novatos que fa 10 anys que aleshores no coneixia el fet casteller, dir-los que prèviament la diada del 15 de novembre de 1998, es va tirar endavant sota un rigurós referèndum. Internament, es va decidir intentar aquest castell 15 dies després de que el mateix intent quedés a les portes de ser carregat sota una aclapadora votació a favor.
No cony, que sempre s'ha sentit dir lo mateix: "si, però els Minyons en van "fer" 2 en un mateix dia, i vosaltres us veu inventar una diada per fer-lo abans que ells"
Doncs si, gairebé es pot dir que si.
Hi havia la gent, el tronc, un bon folre i manilles, i unes tremendes ganes de fer aquest castellàs. Resultat: 3 DE 10 AMB FOLRE I MANILLES CARREGAT, el primer de la història, a casa i gràcies a la tenacitat d'una plaça amb uns grans afeccionats que van aplegar-se aquell dia per aconseguir aquell objectiu. El castell estava als dits de la colla, només calia tornar-ho a probar. Per primera vegada una colla, Castellers de Vilafranca dibuixava l'aleta a un castell de deu, i així quedarà per a la història, com la espardenya perduda després de baixar del folre d'aquest monstre, encara la busco!!! no importa, aquest cop si, el 3 de 10 ja era nostre.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

10 anys després, el 3 de 10 segueix sense ser vostre.

JGrau ha dit...

Anònim ha dit...
10 anys després, el 3 de 10 segueix sense ser vostre.

19 / novembre / 2008 20:08

Aquest endiot és el que et va mangar l'espardenya, segur.

Frikilandi ha dit...

no sé si me la van mangar, però encara la busco... si la trobo, la dono al Museu Casteller, jajaja!