25 de setembre del 2008

10 anys i 10 intents de Castells de 9 a la Paeria (dels verds a Capgrossos)


Un 4 de 9 amb folre, descarregat pels Castellers de Vilafranca, el 8 de novembre de 1998 , va donar la categoría de plaça de castells de nou a Lleida, l'únic aixecat fora de les festes de Sant Miquel . Des d'aleshores, tan sols s'ha aixecat en una ocasió més, el que van completar 3 temporades després la Colla Vella dels Xiquets de Valls. És una dada francament bastant pobra i que serveix com a termòmetre per avaluar les grans construccions de nou pisos aixecats a l'emblemàtica plaça lleidatana.
En canvi, més sort ha tingut el públic local en presenciar els 5 tresos de 9 completats al llarg d'aquesta dècada, i qui s'emporta la palma són els de Mataró i Minyons que n'han descarregat 2 per colla. Mai, cap colla que ha aixecat construccions d'aquesta envergadura s'ha atrevit a portar-los junts. Enguany, és possible que per fi, es trenqui aquesta dinàmica ja que els mateixos mataronins fa temps que ténen l'objectiu posat a Lleida des de principis de temporada, o aquesta era una de les promeses del seu nou cap de colla, en Lluís Feliu , de completar el 3 i 4 de 9 folrats a Paeria. L'obejcció a aquesta principal il·lusió blava pot dir-se Reus, plaça on els hi va fer llenya el darrer intent de castell de nou dissabte passat. Tenint en compte la proximitat del concurs, els hi canviarà els plans? Esperem que no, per la colla del maresme i per la gratitud que significaría veure per primera vegada, dos castells de nou fets per una mateixa colla. A banda, si que hem vist el 3 i 4 de 9 folrats en una mateixa diada però amb la signatura de 2 colles diferents; Vella de Valls (4d9f) i Minyons (3d9f) a la temporada 2001. Us deixo amb una taula de castells de 9 aixecats a casa nostra i amb alguna questió : arribarem a veure algun castell de 9 de gamma extra? quins condicionants s'han de produïr per aplaudir alguna cosa més enllà d'un (meritori) 3 de 9 amb folre?


2 comentaris:

Anònim ha dit...

La Paeria, emblemàtica plaça??? De què! Per l'amor de Déu però tu que collons et penses que és la Paeria? I això del castell de gamma extra ja és de jutjat de guàrdia. Nen, si encara no entens perquè cap colla no n'hi fa, és que encara ets més ruc del que ja sembles.

Frikilandi ha dit...

gràcies per dir-me ruc, ruquet/a. Per mi la Paeria és més que una emblemàtica plaça,entre d'altres pq és la meva? I només pregunto si mai arribarem a veure algun gamma extra, no sé quin mal faig?xD
Potser si que sóc més ruc del que semblo, contestant missatgets privats però tu ets un hipòcrita covard i groller.Ja la tens.