30 de novembre del 2007

Resum Temporada 2007 - Els deures per la temporada 2008 per a les colles grans.



Diverses colles, amb diversos castells pendents.Què seria del món casteller si tots aconseguíssim el 100% dels nostres objectius? El 2007 ha deixat un balanç de castells de gamma extra més fluix en comparació amb altres temporades.Alguns han quedat a les portes de l'èxit,una mostra n'és el 5d9f, intentat per les 3 formacions que més l'han dominat al llarg de la història. Però també trobem d'altres exemples.



Des de que el 24 de setembre del 1995 es carregués el 5d9 amb folre de la mà dels Minyons de Terrassa, aquest castell sempre s'havia vist per les places amb més o menys assiduitat.L'any passat sense anar tant lluny, una colla; Castellers de Vilafranca , va arribar a descarregar-lo fins a 3 ocasions, fita mai assolida per cap formació. El 2007, cap dels intents realitzats per la Colla Vella, els mateixos vilafranquins i ni el recent intent dels Minyons de Terrassa, van arribar a bon port.Justament en una temporada on es celebrava el desé aniversari que en una plaça, la de Vilafranca, va veure 3 5d9f carregats en una mateixa actuació. A Tarragona, la Colla Vella va fer-ne el primer intent, que es va desmontar amb tota la canalleta dalt. Per Santa Úrsula la mateixa Vella va fer llenya amb la súper-catedral també amb els acotxadors col·locats. Els Verds també van topar-se amb aquesta construcció quan l'anxaneta es disposava a fer la primera aleta, i els Minyons de Terrassa van arribar fins hi tot, a coronar l'estructura del tres. Un altre any serà.




Un altre dels "monstres" que tampoc s'ha vist coronar , ha estat el 3d10 amb folre i manilles. Els Verds van realitzar-ne dos intents (un desmontat) a la diada de Sant Fèlix, tot i que va quedar lluny d'aconseguir-se. Cap formació més se l'ha plantejat aquesta temporada.


Un dels cartutxos per cremar que la Colla Vella tenia reservats a la Santa Úrsula d'enguany, era el del 2d8. En aquella diada, es va haver de descartar per a una altre ocasió. I així va ser. Però els rosats, a Vila-rodona, en el darrer sospir de la seva temporada, van realitzar el primer i únic intent d'aquesta difícil estructura. Malauradament, el castell va caure amb l'acotxador col·locat i es va quedar a les portes de com a mínim, carregar aquest castell. També formava part del programa dels Castellers de Vilafranca per Tots Sants, però la llenya del 5d9f en primera ronda va capgirar els plans dels Penedesencs. Queda pendent encara descarregar aquesta construcció assolida en campanyes anteriors per les dos colles vallenques i pels de Cal figarot.

El 3 de 8 aixecat per baix (com es coneix a Valls) també s'ha vist aquest 2007 a mode d'intent. L'única formació que pot pressumir d'aquest castell al seu "palmarés" és la Colla Vella, la protagonista de l'intent realitzat a la diada del Firagost a la plaça del Blat. El castell va fer llenya just quan tot el castell estava aixecat, però va ser impossible de controlar l'estabilitat que demana. Per la temporada vinent, David Miret (possible nou cap de colla dels Castellers de Vilafranca) ja ha anunciat que aquest castell podría entrar entre els objectius d'aquesta colla.



Ja per acabar, un castell inèdit; el 3d9 amb folre i agulla que els Castellers de Vilafranca havien anunciat a la diada de Tots Sants i que finalment el món casteller es va quedar sense veure'n la primera temtativa, no hagués anat malament pels interessos del món casteller una novetat en una temporada difícil pel que fa a castells de gamma alta pel que a números ens referim.



fotografies de: http://www.lamalla.net/ i diari Avui.