15 de novembre del 2007

9 anys de la primera aleta d'un castell de 10

Tal dia com avui, els Castellers de Vilafranca van coronar per primera vegada a la història del fet casteller el 3 de 10 amb folre i manilles. Després de varis intents a la diada de Sant Fèlix i Tots Sants, va ser en una diada inventada per la colla per tal de fer-se amb un mite, el dels castells de deu, inèdits. Hi havia la gent, el 3 estava en un molt bon estat de forma, i en això dels castells, mai se sap..d'una temporada a l'altre pot canviar tot plegat de dalt a baix .Així que va ser una decisió ben presa per la tècnica de la colla, tot i que a molts això no els hi va fer gens de gràcia.Sigui com sigui, es va fer història i l'eufòria es va apoderar de la plaça més castellera , en una bogeria col·lectiva. Celebrem doncs, 9 anys després aquesta magnífica construcció.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Acabem l'entrada per favor.

Una setmana més tard - oh! Quina casualitat - uns Minyons de Terrassa descarregaven el castell després d'un intent desmuntat al caure l'anxaneta de l'estructura just a l'instant de fer l'aleta. Molts consideren que descarregaren dos cops el 3 de 10 amb folre i manilles el mateix dia. :)

Anònim ha dit...

jo també aposto per glorificar el tres minyó (el que va completar-se)i fer-ho preferent-ment (en un estil tradicional) els anys acavats en 5 o en 0.ara com a curiositat, no està malament...

Anònim ha dit...

kuyons! k no parla dl 3d10 de minyons?pos pq parla del 1er 3d10!!sou tots 1ns anti-vilafrankins!

Anònim ha dit...

Felicitats Vilafranca! Els primers castellers de 10 de la història!