1 de setembre del 2011

Dos Sants'11

Sant Fèlix
La diada de Sant Ramón va fer oblidar els pitjors moments en que els Castellers de Vilafranca vem passar a plaça . L' intent de la torre de 9 amb folre , el moment i l'objectiu més important ,  no va complir les espectatives , mentre que el 3 de 10 amb folre i manilles optava a ser carregat . Oblidant-nos de les "llàstimes" , hem de celebrar el 25è 4de9 amb l'agulla i folre descarregat , castell que fem en solitari des de fa 5 temporades , la capacitat de reacció descarregant una nova torre de 9 amb folre i manilles , o un 3 de 9 amb folre que sabia a "poc" , després de l'intent de 3de10 . Per si fos poc , acabant-ho de rematar amb un pilar de 8 amb folre i manilles novament descarregat. Una autèntica demostració de força i reacció .
Pel que fa a les altres colles , els Minyons de Terrassa van estar mooooolt bé . Impecable torre de 9 amb folre i manilles descarregada ,  perfecte , així com el seu 3 de 9 amb folre que apunta molt bones maneres. Lluita i entrega amb el 4 de 9f i una llàstima l'intent del pilar de 8 amb folre i manilles. Grans Minyons.
De la Colla Vella s'ha de destacar la manera en que va plantar els seus castells ,brillants. Deixant una novetat per la plaça i apuntant-se el 9 de 8 , coincidint amb l'any en que des dels Castellers de Vilafranca van anunciar aquesta construcció . També impecable aquest castell , incomprensiblement anomenat de Gamma Extra i superior al 3 de 9 amb folre . Sense restar mèrits , per suposat , la valoració de gamma extra en aquest castell és discutible . 
A l'altre banda de la plaça la Colla Joves només va tenir mala sort amb els darrers instants del 4 de 9 amb folre , plantar dos castells de 9 després de tot el que han rebut i en l'estat de forma que arribaven, no era gens fàcil . La torre de 8 amb folre apunta maneres , si se la plantegen amb un pis més, tot i que el handicap el tinguin al pati d'assaig i altres històries. Si van a per totes, és factible. L'any vinent esperem trobar-nos les mateixes colles a plaça!

Sant Ramón
El contingent verd que arribava del viatge a la India es mereix una especial felicitació. Poques hores lliures abans de l'assaig general del divendres passat i una maratoniana setmana castellera començant al mateix assaig , passant pel Catllar i l'Arboç , per afrontar els 3 dies de festa major. Increïble el resultat de totes aquestes jornades ..... i amb el temor que el viatge passés factura!

En els últims anys , la processó de Sant Fèlix acostuma a ser una festa , i a més, un vespre d'anuncis i rumors per l'endemà . Tot el poble en va ple . Si en un principi l'objectiu era tornar a repetir el 3 i 4 de 9 amb folre simultanis com el 2001 , dues baixes del pis de segons van activar el pla B . Amb el mal regust de boca que va deixar la torre de 9 sense manilles , i la confiança de la gent per la torre de 8 sense folre , l'anunci d'aquesta torre va córrer com la pòlvora  . Així , a la diada de Sant Ramon després de descarregar el 3de9 amb folre,  la plaça va fer un silenci respectuós a la pujada de la torre de 8. Pis per pis , fins a la carregada va ser molt similar a la de Tots Sants de l'any passat , però un pèl més defensada . La segona de la història , descarregades consecutivament i de manera espectacular ! Compareu els videos , qualsevol diria que és la mateixa , duren exactament el mateix des del moment que sonen les gralles , més o menys , 1:05 minuts per fer l'aleta ! Serà a Tarragona la propera temtativa de td8sf el proper dia 18?
 Lluny d'arronsar-se i tancar la 3a ronda amb un castell menor , la colla aixeca el 4 de 9 amb folre i agulla . Més treballat que el dia anterior,  però sense perillar , es descarrega per segon dia consecutiu . És a més, el primer 4d9 amb l'agulla fet en tercera ronda. Impressionant. I com a les grans cites, malgrat ser les 5 de la tarda , s'aposta novament pel pilar de 8 amb folre i manilles. També, descarregat .
Gairebé la mateixa diada de Tots Sants del 2010 (per alguns considerada com la millor de la història) amb la diferència que el 3de9f en aquella ocasió va ser amb l'agulla. Amb la diferència que aleshores no veniem d'actuar amb castells de 9 durant 5 dies consecutius . 5 dies consecutius amb aquestes actuacions  , tot descarregat exceptuant els 2 intents de Sant Fèlix :

El Catllar dia 1        4d9f , 3d9f, 4d8ag, pd7f 
L'Arboç    dia 2        4d9f , td9fm , 3d9f, pd7f
Vigila Sant Fèlix dia 3     4d9f,  4d8ag, 3d9f, pd7f
Sant Fèlix  dia 4        4d9agf, itd9f, td9fm, i3d10fm, 3d9f, pd8fm  
Sant Ramon dia 5      3d9f, td8sf , 4d9ag , pd8fm 6a millor actuació de la història

Algú dona més?