27 d’abril del 2009

Repàs al cap de setmana

Primer cap de setmana seriot de castells , i ja apreten de valent . De dijous cap a qui coses interessantetes des de la Jove de Tarragona en forma de 9 de 7 , aquest castell que es fa car de veure i més a principis de temporada. El friki-semàfor posa el rumb a la circulació de castellers i castelleres per les places ;
Bons castells que d'aquí un parell de setmanes  ja no seran notícia per aquestes colles
Els que van fent Minyons, Vilafranca i Joves dels Xiquets de Valls. Aquestes 3 colles van exhibint els primers de 8 pisos , però sense arriscar més del compte . Com ara amb la torre de 7 , que tímidament treu el cap però que minyons i verds ja saben què és un ensurt d'aquest castell en aquest principi de temporada . Vilafranca asserenada i no tempteja el 3 de 8 que l'any passat en el mateix escenari va plegar-se .
Però a Vilanova sí que s'ha de destacar que ...

La Joves torna a repetir la mateixa actuació que l'any passat , aixecant el primer 3 de 8 de la present a més del 4 de 8. D' aquí 4 dies tampoc serà notícia per aquesta colla, i gairebé fins a la diada del Pati no passaran d'aquí . Allà ja es veurà el potencial més real.
I a banda d'aquesta colla , bona i assequible feina feta dels Castellers de Barcelona , que tampoc hauria de sorprendren's amb la seva actuació (5d7, 2d7, 4d8) a més a més de carregar el pilar de 6. El dia abans a l'assaig s'havia completat , però sense la xarxa no és el mateix. Hi ha ganes de bons pilars al Clot , però ull amb la seva relació amb els espadats , pateix massa caigudes des de sempre . Dels amfitrions , destacar triple i neta actuació de gamma alta de 7 , els Bordegassos ho han completat tot a la primera . L' any passat van tenir massa dubtes en aquesta línia.
Les colles de 7 , apunt .

Destacar unes quantes colles de 7 que han sortit de plaça amb una satisfacció més que notable en aquest inici de temporada . Margeners i Igualada ja tenen engranats castells gairebé màxims de la temporada passada . Totes dues van aixecar el 5 de 7 - destacant el de Guissona- i a més , els de l'Anoia s'apunten el 4 de 7 amb l'agulla. Normalment aquesta actuació arribava a l'agost per la seva festa major. Fruit d'una nova rivalitat ? Tot i així , l'auguri de que la colla que sortiria més beneficiada és ben clara . El 4 de 8 es posa en el punt de mira.
Aquells castells de 6 desmuntats                                                                         ....

Ja no estem a finals dels 70 o 80 , i podríem esperar més dels castells de 6. Ja s'ha vist alguna actuació d'aquestes que s'ensumen a les que es veuran en certes places . Com a Torredembarra , la Colla local amb la torre de 6 , intent desmuntat , i Sant Pere i Sant Pau després del 3 de 7 descarregat, intent desmuntat de 5 de 6.
D'altres colles però , s'en pot esperar més ...

Xiquets de Reus , per exemple , 3 , 4 i 4 de 7 amb l'agulla , falta xixa. O Sagals d'Osona , que ahir van haver de desmuntar 3 castells de 7 . La colla osonenca va aixecar com a construcció limit el 3 de 7 amb l'agulla . Aquest castell que ja el fa fins hi tot la colla universitària dels Arreplegats . N' hi ha d'algunes colles convencionals que no volen ni plantejar-se'l . Vet aquí .
En vermell també la pàgina " webcasteller " . Gairebé continua un copiar+enganxar amb notes de premsa de les colles . Cau totalment la interacció a les polèmiques i poca però renascuda activitat blogaire . Espero que aviat torni a ser una bona referència i mentrestant a recaure a "1 altr pag. kstellra x sta una mika + al kurren."