29 de març del 2009

L'assamblea de la CCCC , notícia d' El Punt.cat

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya reformarà els estatuts per guanyar autoritat

L'entitat dóna llibertat a les colles per fer ús del casc de seguretat en els dosos

Les colles van votar durant l'assemblea general de la CCCC, ahir a Valls. Foto: MARTA MARTÍNEZ.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va celebrar ahir l'assemblea general per debatre entre totes les colles la proposta de reforma dels estatuts, per mirar de guanyar autoritat i conèixer l'estat dels projectes de seguretat i prevenció. Tots els punts van ser aprovats per unanimitat, i en matèria de seguretat l'entitat posa en fase experimental l'ús dels cascs de seguretat en els dosos, donant llibertat a les colles a utilitzar-los si és que ho consideren convenient.

«És positiu veure com hi ha unanimitat en les votacions, i més en l'època de crisi que estem vivint. La reflexió ha estat positiva i s'ha votat el pla d'actuacions amb mesures que es duran a terme l'any vinent», va explicar ahir el president de la CCCC, Miquel Botella. L'assemblea va ser llarga, ahir, després d'un any intens en què alguns conflictes entre colles van debilitar el poder de la coordinadora, sobretot en temes de seguretat. Botella explicava que certes polèmiques van dur l'entitat a un estat de «debilitat» que va fer que es qüestionés realment la seva autoritat. A propòsit d'aquests fets, la coordinadora va proposar una reforma dels estatuts que, entre altres aspectes, imposés autoritat en temes de seguretat, que s'hauran de respectar per part de totes les colles. «S'ha d'enfortir aquesta institució i ha de tenir una autonomia més clara», continuava explicant el president de la CCCC. A més, els estatuts queden oberts a les propostes de les colles que en formen part, cosa que farà retardar uns mesos la seva redacció definitiva.

Aquesta proposta participativa permetrà elaborar unes noves mesures conjuntes que evitin picabaralles entre la junta i les colles, que és el que va succeir aquest any passat. A part d'aquests punts, que van definir bona part de l'assemblea, la coordinadora va presentar el nou web de l'entitat i va aprovar el canvi de domicili social. Miquel Botella es va mostrar satisfet amb la resolució dels punts referents a la seguretat i va explicar que havia estat una «reunió força distesa, sense tensions», i encara va afegir-hi: «N'hem tret el màxim profit en un moment de crisi com el que hem viscut.»

La Vella s'absté

j.m

Tot i que la majoria de les votacions es van fer per unanimitat de totes les colles, hi va haver una única colla, la Vella de Valls, que va abstenir-se en un tema en concret. Els membres de la Junta de la CCCC van proposar durant l'assemblea que els nens i nenes de dosos utilitzessin un casc de seguretat si la colla ho considerava adequat. La coordinadora va posar sobre la taula una proposta experimental d'aquesta mesura, donant llibertat a les colles a fer el que consideressin convenient. La Colla Jove va abstenir-se, al·legant que calia esperar que la reforma estigués aprovada del tot. Malgrat aquesta abstenció, les colles tenen tot aquest any per fer servir el casc si veuen que els castellers corren alguna mena de perill.