19 d’octubre del 2008

C/ Santa Anna, número 1, Tarragona.

En pocs metres quadrats una satisfacció com la que vaig gaudir ahir a la II Diada del final de GRAN TEMPORADA dels Xiquets de Tarragona costa de cabre-hi. Tot i actuar al pati d'assaig ,  no em va decebre tant canviar la plaça del Rei per la factoria dels somnis ratllats.
Satisfaccions pels castells plantejats per les 3 colles, cap llenya ( tot i que segurament Xiquets i Lleida ens hagués agradat aixecar un pelet més el llistó). Sigui com sigui, comtemplar els castells tal i com estàvem ahir , com a casa i en família, et permet entre d'altres coses, imaginar-te  els assajos importants  que aquesta colla duu a terme des del mateix emplaçament. I dels castells que d'allà han sortit;  de torre de 8 amb folre en amunt: 3 de 9f, 5 de 8, 4 de 8 amb el pilar, pilars de 6 i de 7 ... Assajos que s'han de sumar als del 4 de 9 amb folre que a plaça no va reixir.
Per que el dels Xiquets, és dels millors locals que existeixen, en quant infrastructura i també pel flaire a castells que desprén. Et fa reviure l'històrica evolució i involucració castellera local dels quals en son la colla degana.
Precissament les fotografíes dels grans pilars que aquesta colla va saber dominar a meitat dels 90 copsen l'atenció del nucli al pati d'assaig,  tot refrescant la memòria dels èxits d' aquesta estructura, precessors dels Castellers de Vilafranca en quant a recuperació de grans espadats. Havia tingut l'oportunitat de presenciar-los gairebé tots els de 7 folrats, destacant de l'imborrable  memòria , la titànica lluita del malaurat Eduard Pijoan parant al terç d' aquell pilar de Reus . Brutal. Moments que amb el magnífic Quico Pino vem recordar aliniacions, amb una perfecta Cèlia fent-los d'anxaneta i el petit Juanjo d'aixecador, una aliniació completada per un bon terç, un dels germans Morató, crec que el petit. Per aquelles èpoques ens va unir la excepcionalitat  dels grans  pilars, celebrant fins hi tot un parell de sopars amb ambdos equips pilaners on va sorgir una bona relació i uns quants pilars mixtes amb la panxa plena. 
Amb tanta essència pilanera, no és estrany entendre la diversa satisfacció obtinguda descarregant per segona vegada aquesta temporada el pilar de 6 que Lleida vem oferir al carrer Santa Anna. A Tarragona i a escassos metres d'aquest indret de luxe, va nèixer l'espadat de 6 bordeus. Dimecres en farà 1 any, i precissament és a Tarragona on la colla l'ha aixecat en més ocasions. La d'ahir fa bona la dita de "a la tercera va la vençuda" i és que a l'Esperidió del 2007 i al passat concurs només van carregar-se . 
Entre tanta satisfacció de la tarda de dissabte s'inclou la breu xerradeta amb el blogger algo freak també del Ru , segon cap de colla dels "Childrens" de Tarragona que juntament amb el Cap de colla forma un equip ben jove que ha sapigut portar a descarregar el 3 de 9 amb folre més matiner de la degana de Tàrraco ,  recuperant el castell de 9 per Sant Magí que tants anys feia que no s'aconseguía. No és fàcil sortir-se'n de les cabòries que 4 llenyes han desenllaçat el bon moment.
Sense fer-ho aposta, deixo pel final el comentari de la resta d'actuació dels Castellers de Lleida. 4 de 8 (amb el d'ahir n'hi van 8, per cert, poca o gens de celebració) Torre de 7 (excel·lent) i un 5 de 7 estrenant canalla -Uns castells que abans que finalitzi aquesta temporada, ja m'els estic imaginant descarregar-los per primera vegada al 2009 per Sant Anastasi, primera de les diades a Lleida , a l'abril -  i per que no, somiar també alguns dels castells que s'han aconseguit des del carrer Santa Anna núm 1 de Tarragona.

(La fotografía és d'en Emilio dels Xiquets de Tarragona)

3 comentaris:

Arnau ha dit...

Un petit incís!!!

El pilaner dels GRANS pilar de 6 i de 7 de la colla, el terç, era el gran dels morató, el toni, el que va fer de 2n al pilar del 3d7a, perque et situis.

Gracies per haver vingut, va ser una pena no poder actuar fora, i donar una mica més tots, potser els Xiquets no estem tant en forma com l'any passat (vamos, casi segur), per tant lleida com margeners teniu molt bona pinta, a més, molta gent, em va agradar molt actuar amb les 2 colles de la zona lleidetana (a la que li tinc una certa estima especial, ja que tinc parents en aquella zona de les terres catalanes)

El que realment per mi va ser una pena, va ser suspendre la festa posterior, pero bueno, espero que l'any que ve hi torneu, i poguem fer festa;)

Per cert, el RU ja no és frikiblogger, ara es frikiwebber... :P

Marcus ha dit...

Bones!

Gràcies per les felicitacions! Realment va ser una passada! Encara estic al.lucinant! És moooolt gran el que vem fer!

Felicitats a vosaltres pel pilar! I què hi ha dels rumors del 4d8a? Ostres seria molt bo!

Per cert em vas dir que volies demanar-me un favor i et vaig repsondre al cap de molt temps.. tot solucionat?

Salut! I el 3d9f anirà tants cops com tinguem gent per dur-lo a plaça! Si podem dissabte vinent a sitges serà el següent!

Anònim ha dit...

bones petardo, tinc que escriuret alguna cosa però no recordo el que...tant aprop que estaves i jo tant lluny...salutacions i 2ª targeta bordeus...estava de xiuleting...