15 de febrer del 2008

Què passa amb el Museu Casteller?

Notícia apareguda el 15 de febrer de 2008 al diari Avui.

La Generalitat accepta la proposta del canvi d'emplaçament del Museu Casteller i anuncia la seva construcció pel 2009
La Generalitat ha acceptat la proposta de l'Ajuntament de Valls de canviar l'emplaçament del futur Museu Casteller a la partida de Ruanes.
La Generalitat ha acceptat la proposta de l'Ajuntament de Valls de canviar l'emplaçament del futur Museu Casteller a la partida de Ruanes. El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha dit que la prioritat del Govern és 'fer tot el possible' perquè es materialitzi un projecte que 'fa temps que es planteja i no es resol'. La proposta ara només resta pendent dels informes de viabilitat urbanística. Segons Tresserras, 'això no s'atura' i ha anunciat que el museu es començarà a construir a finals del 2009. El conseller ha fet aquestes declaracions després de la junta de govern del Consorci del Museu Casteller, que ha començat amb una hora de retard perquè el conseller s'ha quedat atrapat en un embús a l'autopista per un accident.



A lamalla.net d'avui 15 de febrer de 2008:

Llum Verda al projecte del museu casteller de Valls. Les negociacions per tirar endavant el projecte del museu casteller de Valls s'ha desencallat. El consorci del Museu -format per l'Ajuntament, la Generalitat, la Diputació de Tarragona i la Coordinadora de Colles- ha aprovat aquest dimecres donar llum verda al projecte d'aquest nou equipament. La Generalitat ha acceptat a tercera ubicació proposada per l'Ajuntament, que ha creat l'oposició dels botiguers, i a més, s'ha encarregat el projecte museogràfic a l'arquitecte Dani Freixes, Premi Nacional d'Arquitectura i Espai Públic 2007.
Finalment, el museu casteller de Valls s'ubicarà al nou eixample de Ruanes, si els informes de viabiliat tècnica i urbanística no diuen el contrari. Aquesta proposta, que havia estat aprovada per l'equip de govern de Valls, ha generat l'oposició d'ERC i les queixes dels botiguers. Aquests han demanat una reunió de caràcter urgent amb l'alcaldessa perquè no entenen el canvi d'emplaçament del museu, ja que aquest quedarà situat lluny del centre històric.A més, el consorci ha decidit encarregar un projecte bàsic de museografia, una prefiguració del futur projecte museogràfic, a l'arquitecte Dani Freixes, Premi Nacional d'Arquitectura i Espai Públic 2007. També s'ha encarregat un projecte de continguts a Jordi París, director del Museu de Valls i especialista en castells, i a Jordi Roca, representant de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. És previst que els projectes estiguin enllestits abans d'acabar l'any i que a finals del 2009 puguin començar les obres.D'altra banda, la junta de govern del consorci del museu ha aprovat la creació d'una comissió de seguiment formada per un representant de cadascuna de les quatre institucions que l'integren. Aquesta comissió es reunirà cada mes per fer un seguiment del projecte.

1 comentari:

TRO(B/V)ADOR DEL SANT GRAAL ha dit...

M'ho a xiulat lo vent,preobertura per al públic a finals de gener 2011;sino ho fessin abans del 2/2 potser hauriem d'esperar deu anys (10).Friki si t'agrada la chanson française i com el temps pasa...
www.youtube.com/watch?v=Ah2baenbfJI