28 de desembre del 2007

Canvis al Concurs de Tarragona


El concurs casteller que es celebra a l'octubre de 2008 comta ja amb diverses novetats que s'han fet públiques aquesta tarda a la seu de la Coordinadora Castellera de Colles de Catalunya. Una de les novetats més soprenents de la propera edició del concurs casteller és la nova ubicació on s'hi desenvoluparà l'activitat a causa del retard de les obres que des de fa uns mesos van engegar-se a la plaça de braus tarragonina. Tot i que encara està per decidir, diverses ciutats es disputen la seu d'aquest esdeveniment. Madrid és clara candidata i la que ofereix a hores d'ara millor garanties econòmiques per acollir aquest espectacle Casteller. Segons la Coordinadora, el Santiago Bernabéu podría ser l'emplaçament escollit, tot depenent d'una ultima reunió entre la CCC i el club de la capital espanyola. En cas que l'estadi no estigui disponible, l'alternativa podria ser el famós "Valle de los Caídos" que estrenaría així una nova utilització d'esdeveniments.

Cant dels Segadors

Un altre dels canvis que destaquen en l'edició del proper concurs, serà el cant dels Segadors en directe per 2 veus de reconegut prestigi solista, i que anirà a càrrec de Rosa Lopez (Rosa de Espanya, d'Operación Triunfo) i la barcelonina Núria Feliu. Fins ara l'himne nacional anava a càrrec d'una coneguda formació grallera.

El concurs, en dos jornades.

El nou format del concurs de Tarragona es realitzarà en dos jornades, la primera serà la tradicional, amb una quinzena llarga de colles presents, i a la setmana següent, s'hi celebrarà una competció entre les seleccions de diverses províncies castelleres.Així doncs, Girona,Lleida,Tarragona, Barcelona i Balears, es disputaràn el primer lloc.. Els seleccionadors, ex-cap de colles de diferents formacions hauràn de fer una tria de castellers . La llista es coneixerà a través d'una roda de premsa als voltants de Sant Fèlix. Un dels seleccionadors, el de la província de Barcelona, Carles Feiner (dels Minyons de Terrassa) ja ha avançat que serà molt difícil realitzar una llista " serà complicat, sobretot perque no hi podrà anar tothom i hauré de deixar a terra a molts castellers que serien molt vàlids".

Al llarg del primer tram de temporada, s'hi presentaràn diverses novetats, i s'acabarà de definir els membres del jurat, aquest cop presidit per la Ministra de Foment del Govern Espanyol, Magdalena Alvarez.

1 comentari:

Eric Santesmasses ha dit...

Déu ni do!
T'has quedat a gust eh...
Jajaja quanta imaginació tens...

Vinga ens veiem! Vagi be!