20 de febrer del 2011

En l'adéu d' Oriol Rossell , fundador dels Castellers de Vilafranca

Aquesta passada nit ens ha deixat a l'edat de  92 anys  l' Oriol Rossel i Almirall , el fundador dels Castellers de Vilafranca .
 L' Oriol va fundar la colla amb 29 anys ,  arrel de la seva gran afició pels Castells des de ben petit . Va ser el primer Cap de Colla , fins l'any 1952 i membre actiu dels troncs fins a principis dels anys 70 . 
Rossell encaminava l'afició pels Castells heretada pel seu pare , que ja d'infant el portava a la Plaça a veure'ls actuar per Sant Fèlix , o al Museu , a l'antiga taverna de Cal Noi-Noi , congregació d'aficionats del món casteller  a la penya coneguda com  "Els Castellers" . Allà mateix recordava l'intent de crear la primera colla vilafranquina cap a finals dels anys 20 , que va arribar a fer una actuació per la Mercè de l'any 1928 al Casal de Vilafranca.  
Donat que no va reixir , l' Oriol Rossell  va inciar la seva activitat castellera l'any 1940 , amb els Nens del Vendrell , i anys més tard , al 1948 ,  va ser membre fundador dels Castellers de Vilafranca . 
La colla , formada per uns quants vilafranquins , va iniciar els seus assajos al voltant del bar Trèbol , a la Rambla de Vilafranca i va fer les primeres actuacions a Sant Cugat Sesgarrigues , La Granada i  Sabanell. 

Com a Casteller de tronc , destaca als Castellers de Vilafranca formant part al pis de segons , entre d'altres , del primer 4 de 8 descarregat per la colla al 1971 sota la direcció del cap de colla Lluís Giménez. Amb 52 anys i complint aquella fita , va decidir deixar de pujar  i donar alternativa a castellers més joves .  Va ser casteller de Soca-rel l'any 1978.
Primer 4 de 8 descarregat pels Castellers de Vilafranca , l' Oriol Rossell hi puja a segons, d'esquena a l'ajuntament.  30-8-1971.

L' Oriol ha viscut fins els darrers moments de la seva vida sempre al corrent de l'activitat dels verds  ,  i demà a les 4 de la tarda , a l'eslgèsia de Santa María de Vilafranca , rebrà el nostre reconeixament i agraïment en el seu comiat . Des d'aquí el condol cap a la família , descansi en pau .